Is het moeilijk een lockmachine in te rijgen?

Verschillende inrijgsystemen van een lockmachine

Is het moeilijk een lockmachine in te rijgen?

Nee. De meeste moderne lockmachines zijn gemakkelijk in te rijgen.

Vaak wordt gebruik gemaakt van een kleurenschema zodat u precies kunt volgen hoe elke draad in de machine geregen moet worden. Ook wordt duidelijk aangegeven wat de juiste volgorde is van de 2,3 of 4 draden.

ADVIES

Een ieder die net een lockmachine heeft aangeschaft adviseren wij om eerst even met de machine te oefenen. Rijg daarvoor de machine in met vier verschilende kleuren (zoals aangegeven op het inrijgschema) en oefen op een proeflapje. Oefen het inrijgen een paar keer. Als u dit vaker gedaan heeft kunt u i.p.v. elke keer opnieuw inrijgen, ook de draden doorknippen, de nieuwe kleur garen aanknopen en deze vervolgens doortrekken. Let er wel op of de aangeknoopte draad door de naalden gaat.

Er zijn er verschillende soorten machines met een iets verschillend inrijgsysteem:

Machines met een luchtdruk systeem:

De makkelijkste machines om in te rijgen zijn die met een luchtdruk-systeem. Door middel van lucht wordt de machine automatisch ingeregen. U hoeft zelfs niet de draden door de naalden te rijgen.
 

Machines met wegklapbaar voorfront

Bij sommige machines, bijvoorbeeld Elna en Babylock Easy kunt u de voorklep in zijn geheel openen, waardoor u makkelijk bij alle punten waar de draden doorheen geregen worden kunt komen.Machines met inrijghulp

De meeste moderne machines hebben een inrijghulp voor de ondergrijper, om het inrijgen te vereenvoudigen Bijvoorbeeld: Lewenstein, Bernina 800-1100, Husqvarna 905 / 910, Pfaff, BabyLock 730 / 740

Lewenstein 700 met inrijghulp


Bernina 800 met inrijghulp


Husqvarna 905 / 910 met inrijghulp

Machine zonder inrijghulp

Een aantal goedkopere nieuwe lockmachines o.a: Toyota, Bernina 700, Huskylock, Brother, Toyota en diverse oudere types heeft geen inrijghulp.

 

Daarnaast zijn er oudere type lockmachines of semi-industrie machines, zoals Kohler, Freelock, Yuki (industrie), Eurolock die over het algemeen zeer moeilijk in te rijgen zijn. We zijn bezig om hiervoor een inrijg-schema te maken zodra dit klaar is zetten we het op deze website.

‹ Terug naar het overzicht